Έρωτας!!! Μια τόσο υπέροχη εμπειρία. Τόσο ωραία που αξίζει να τον γνωρίσεις, να τον ζήσεις ακόμα κι εάν γνωρίζεις ότι μπορεί να τελειώσει και να πονέσεις από αυτό.

Ο ποιητής Άλφρεντ Τέννυσον είχε πει:

“Καλύτερα να έχεις ερωτευτεί και να έχεις χάσει παρά να μην έχεις ερωτευτεί ποτέ”.


Ο έρωτας μας δίνει φτερά, μας κάνει ατρόμητους! Τα πάντα μοιάζουν δυνατά κι εφικτά. Σύμφωνα με τον Πλάτωνα: ” Δεν υπάρχει άνθρωπος τόσο δειλός που να μην μπορεί να μεταμορφωθεί σε ήρωα χάρη στον έρωτα”.

Υπάρχουν όμως κι αυτοί που στο φόβο μην πονέσουν, δεν αφήνουν τον εαυτό τους να ζήσουν τον έρωτα. Ούτε να έρθουνε σε μία πρώτη επαφή μαζί του, να τον γνωρίσουνε. Ζούνε σε μία μελλοντική κατάσταση δημιουργώντας όλα τα σενάρια που πιθανόν να συμβούν. Έτσι, φεύγουν από το σήμερα και την ενασχόλησή τους με τον άλλο. Το αντίδοτο για την ανησυχία είναι η ενασχόληση με κάτι. Όσο περισσότερο ασχολούμαστε με τον άλλο, τόσο μειώνεται ο χώρος για ανησυχία.

Ο ώριμος έρωτας αφιερώνει την ενέργεια του στην ενασχόληση με τον άλλο κι όχι στις αγωνίες. Ζούμε στο εδώ και τώρα. Εάν κι όταν έρθουν τα όποια προβλήματα, θα δούμε τότε τι έχουμε να κάνουμε. 

Τολμήστε, ερωτευτείτε, αγαπήστε κι αγαπηθείτε!!!

“Παναγιώτης Εμμανουηλίδης – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας”

Κλείστε ραντεβού
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support